Turizam

Svjetski suveniri koje svi žele imati

Svila se u Kini izrađuje već punih 5 tisuća godina. Tako da, ako ste u Pekingu, zaputite se na glavnu tržnicu ovog materijala, kojeg svaka žena želi imati na sebi.


Kada god idete na put, želite sebi kupiti neki zgodan suvenir. Naravno da ćete si uzeti magnet ili neku sličnu sitnicu koja će vas podsjećati na grad ili zemlju koju ste posjetili. Ali gdje je najbolje kupiti vino, gdje kožne stvari, a gdje nakit? E pa odgovori na ova pitanja, nalaze se u nastavku.

Proizvodi od kože: Italija

Salvatore Ferragamo i Guccio Gucci imena su koja su postala sinonim za luksuzne kožne proizvode. Sve je to zahvaljujući dugoj tradiciji trgovanja, koja se u Italiji proteže kroz stoljeća. I nakon dugih pokušaja, Talijani su došli do najfinije izrade kože. Naravno, glavni grad mode svakako je Milano, gdje ćete pronaći skupe i poznate brandove, ali ako znate gdje tražiti, naći ćete izuzetno kvalitetne cipele i torbe po pristupačnim cijenama. Dio njih možete naći u outletima, kojih na ‘Čizmi’ ne manjka.

Nakit: Indija

U Indiji je nakit oduvijek dio tradicije i do njega se prilično drži. Uostalom, jedan od najslavnijih dijamanata ikad, Koh – i- Noor, pronađen je u Indiji i poklonjen kraljici Viktoriji. Za razne festivale i svečanosti, kojih ovdje ne manjka, Indijci se ‘oboružavaju’ nakitom, a ako vas put nanese u Delhi, obavezno posjetite dvije ogromne tržnice, Chandni Chowk i Dilli Haat

Više na punkufer.dnevnik.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close