Sport

Svjetski rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak osvojio je brončanu medalju

Hrvatski reprezentativac i svjetski rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak osvojio je brončanu medalju na AIDA Svjetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju na dah u Beogradu, u disciplini DNF – dinamika bez peraja.


Radi se o tehnički najzahtjevnijoj disciplini ronjenja na dah, a Čolak je uspio u jednome dahu dostići čak 200 metara. No, to nije bilo dovoljno za najvišu stubu pobjedničkog postolja, jer su hrvatskog reprezentativca uspjeli nadmašiti Poljak Mateusz Malina i Ukrajinac Aleksandr Bubenčikov. Uz Čolaka u finalu je nastupio i drugi hrvatski reprezentativac Marko Moretti koji je preronio 175 metara.

Zlato Poljaka Maline ne predstavlja iznenađenje, jer je on uz Gorana Čolaka jedini ušao u finala sve tri natjecateljske discipline Svjetskog prvenstva: DNF – dinamike bez peraja, DYN – dinamike s perajama i STA – statičnog zadržavanja daha.

Natjecanja na SP-u u Beogradu nastavljaju se u petak, kad je na rasporedu disciplina dinamike s perajama u kojoj Goran Čolak drži svjetski rekord s 288 metara, postignut prošle godine na Tenerifima.


 

Tekst: tportal/ Hina

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close