Politika

Svjetski državnici čestitali Dan državnosti hrvatskoj predsjednici

U prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je čestitke od mnogobrojnih stranih državnika upućene svim hrvatskim građankama i građanima, piše rtl.hr


Glavni upravitelj Australije Sir Peter John Cosgrove, AK, MC, čestitajući Dan državnosti, uputio je i čestitke povodom 25. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima te naglasio kako Australija kao i Hrvatska, čvrsto vjeruje da suvremeni izazovi zahtijevaju široka globalna rješenja te izrazio predanost radu s Republikom Hrvatskom kako kroz multilateralne okvire tako i u bilateralnim odnosima.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald J. Trump u svojoj čestitki ističe kako Republika Hrvatska i Sjedinjene Države dijele četvrt stoljeća prijateljstva te kako se raduje jačanju partnerstva dviju zemalja. Istaknuo je i kako Sjedinjene Države cijene mnoge hrvatske doprinose transatlantskoj i regionalnoj sigurnosti te kako Hrvatska, kao članica Europske unije i NATO-a, ima jedinstveni potencijal za vodstvo na području jugoistočne Europe.

U svojoj čestitci predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin ističe kako bi razvoj konstruktivnog rusko-hrvatskog dijaloga i uzajamno korisne suradnje u različitim područjima u potpunosti odgovarao temeljnim interesima naše dvije zemlje i čitave Europe.

Više na RTL

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Kolinda Grabar-Kitarović

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close