Zdravlje

Svjetski dan multiple skleroze: hodajte za one koji to ne mogu

“Hodaj za MS” prvi je u nizu događanja koji inicijatori akcije pokreću s ciljem prikupljanja donacija za istraživanje multiple skleroze u Hrvatskoj.


Oboljeli od MS-a u cijelom svijetu organiziraju razne kampanje i događanja na kojima se prikupljaju sredstva za istraživanje ove bolesti, od koje u svijetu boluje gotovo 2,5 milijuna ljudi. Krajnji cilj i poruka oboljelih kroz sva događanja je ista – PRONAĐITE LIJEK.

“MS walk – Hodaj za MS” prvi put održava se u Hrvatskoj. Riječ je o događaju kojim se diljem svijeta obilježava Svjetski dan multiple skleroze. Procjenjuje se kako u Hrvatskoj od te autoimune bolesti boluje gotovo 6 tisuća osoba. Svrha akcije “Hodaj za MS” je upoznati hrvatsku javnost s problemima oboljelih te prikupljanje sredstava za istraživanje bolesti.

Organizator događanja uz građansku incijativu je Udruga osoba sa invaliditetom Bubamara, a suorganizator Savez Društava multiple skleroze Hrvatske.

11264982_434924613336886_6747331988255350773_n


Tekst: dnevno.hr
Foto: facebookČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close