KarijeraIzdvojeno

Svećenik zlostavljač djece rođen u Ogulinu

OBJAVIO KNJIGU O TOME KAKO BITI DOBAR SVEĆENIK

Tko je Milan Špehar, katolički svećenik koji je zlostavljao 13 dječaka?


Bivši rektor Bogoslovnog fakulteta u Rijeci, svećenik Milan Špehar, šokirao je hrvatsku javnost svojim priznanjem tjedniku Nacional da je seksualno zlostavljao 13 dječaka starih između šest i 13 godina.

“Nitko za moja zlodjela nije ni krivac ni sukrivac. Ja sam ih počinio i strašno mi je žao za žrtve mojih zlih čina. Ne preostaje mi drugo nego da iz dna duše molim da mi oproste i oni i njihovi najbliži ako ikako mogu za sve rane koje sam im zadao te okajavati, činiti pokoru i žaliti što sam to počinio i moliti Boga da prije svega izliječi sve one rane koje sam im zadao, a i Crkvu moliti za oproštenje što sam bio nedostojan njenog povjerenja u mene i svećeničkog zvanja”, poručio je Špehar za Nacional u pismenom odgovoru.

Milan Špehar rođen je 7. kolovoza 1953. u Ogulinu. Studirao je u Rimu, Bonnu te Innsbrucku. Zaređen je za svećenika 1980. godine. Doktorirao je 1986. godine u Rimu na Papinskom sveučilištu Gregorijani na Institutu za duhovnost s temom “Problem Boga u djelima Miroslava Krleže”, koju je kao knjigu objavila kasnije Kršćanska sadašnjost.

Po povratku u Hrvatsku iz Rima bio je župnik u Dragi (Rijeka), imao seminar na Visokoj bogoslovskoj školi u Rijeci i predavao hrvatski jezik i književnost u salezijanskoj gimnaziji u Rijeci do 1989. godine. Najesen te godine postaje trapistički novak samostana Marija Zvijezda u Banjoj Luci, gdje je ostao do pred kraj novicijata. Od 1991. nalazi se u Rijeci.

Objavio je  knjigu o tome kako biti dobar svećenik.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: INDEX.HR | Foto: PEXELS

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close