Ličko-senjska županijaKontinentalniTurizam

SVEČANOST U ASIAGU Marka s motivom Plitvica osvojila filatelističkog “Oscara”!

U talijanskom gradu Asiagu protekle nedjelje, 20. rujna, održana je svečana dodjela nagrada svjetskoga filatelističkog natjecanja „Premio Internazionale d’Arte Filatelica“.


Nagradu za prvo mjesto u kategoriji „Turizam“ osvojile su hrvatske poštanske marke s motivom Plitvičkih jezera. Nagradu je preuzeo veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Jasen Mesić.

Prigodni poštanski blok Hrvatske pošte „Hrvatski turizam – Plitvička jezera“ iz 2019. s motivima slapova kroz četiri godišnja doba osvojio je prvo mjesto i nagradu na svjetskom filatelističkom natjecanju „Premio Internazionale d’Arte Filatelica“.

Filatelistički „Oscar“ dodijeljen je u kategoriji „Turizam“, a trideset i treća je međunarodna nagrada Hrvatskoj pošti. Prigodni blok čine četiri poštanske marke na kojima je prikazan detalj slapova na jezeru Kozjak, detalj slapa na Velikim kaskadama između jezera Gavanovac i Kaluđerovac, slapići uz šetnice te detalj Velikog slapa. Fotografije prema kojima je nastao dizajn prigodnih maraka djelo su Marija Romulića, Dražena Stojčića i Ive Pervana. Autori serije „Hrvatski turizam – Plitvička jezera“ zagrebački su dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić.

Marke su izdane u arčićima od 10 maraka, u bloku s četiri marke i u karnetu, a izdane su i dvije omotnice prvog dana (FDC). Naklada arčića je 100 000 primjeraka po motivu, tiskano je 20 000 blokova te 2000 karneta.

„Čak i poštanske marke mogu postati simbol mira“, rekao je veleposlanik Mesić ističući pritom dodatno izdanje poštanske marke iz serije „Hrvatski turizam“ koje je tiskano s dvojezičnim nazivom grada Rovinja – Rovinj-Rovigno.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvatska pošta

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close