VijestiŽupanijskaPolitika

Svakodnevno ih pristiže stotine, upadaju u dvorišta, ostavljaju nered i smeće: “Kupujemo vodu, ne znamo mokre li oni u izvor”

Ne smiruje se situacija s migrantima u Karlovačkoj županiji. Najgore je u Slunju gdje i dalje svakodnevno pristiže njih stotine. Sve to izaziva nezadovoljstvo kod mještana, a evo koliko se njihov život zbog toga promijenio.

Stotine migranata svakodnevno se slijevaju u Slunj, a iza njih uz cestu, po selima, parkovima i šumama – nagomilava se otpad.

“Prolaze stalno tuda, kraj naših izvora, ispod kuće, iznad kuće, kupujemo vodu u Slunju jer ne znamo mokre li oni u izvor ili ne. Bacaju otpad, ruksaka, tenisica, čizmi, robe”, rekao je Mio iz Slunja.

“Prije dvije večeri smo imali bliski susret sa migrantima koji je u nas unio dodatni strah. Pola devet navečer netko viče ‘hello, hello’, izašla sam na terasu i vidjela sam ih ovdje u svom cvjetnjaku gdje migranti sjede, bez straha, bez ičega. Umjesto supruga i kćeri, ja na brzom biranju imam policiju. Dečki su došli u roku tri minute, njih 13 je bilo”, ispričala je Dragana Štefanac.

“Ono što mi želimo uz naše građane apelirati i što činimo je neprekinuto i kontinuirano surađujemo s našom policijskom postajom u Slunju i PU karlovačkom. Apeliramo i na Karlovačku županiju i na Vladu i pozdravljamo sastanak koji smo imali prije par dana s ministrom unutarnjih poslova gdje su se obratili nama i ostalim općinama koje imaju sličnu situaciju”, objasnila je gradonačelnica.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: dnevnik.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close