Zdravlje

Sušilo za ruke je opasno za zdravlje

 Moderna sušila za ruke na pritisak zraka i više su nego praktična. Stavite ruke u uređaj i za 10 sekundi one su suhe. No, je li to zaista bolji način sušenja ruku od papirnatih ručnika?


Nova tehnologija uvijek nas oduševljava svojom praktičnošću i lakoćom korištenja. Jedan od modernih uređaja koji svakodnevno koristimo u javnom toaletu je i sušilo za ruke na bazi pritiska zraka koje je gotovo izbacilo iz upotrebe papirnate ručnike.

Sve što treba učiniti je mokre ruke gurnuti u ili ispod uređaja koji snažnim istiskivanjem zraka suši ruke u roku od desetak sekundi, a vi ne morate dodirnuti baš ništa.

Ali prema posljednjem istraživanju, moderno sušilo za ruke može biti opasno za zdravlje.

Naglasak testiranja uređaja bio je na širenju opasnih bacila poput ešerihije coli i virusa gripe te su uspoređene tri najčešće tehnike sušenja ruku – s papirnatim ručnikom (koji upija vlagu), sušilom na topli zrak (koje suši ruke) i modernim sušilom na pritisak zraka (koje cijedi ruke).

Naime, tijekom pranja ruku na koži uvijek ostane određen broj virusa i bakterija. I dok ih papirnati ručnikom možemo ukloniti s dlanova, bez straha od njihovog širenja, moderno sušilo ruku te iste bacile raspršuje po zraku i to na udaljenost radijusa od čak tri metra.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close