Lifestyle

Stvari koje vam mogu promijeniti život

Promjene se događaju, htjeli mi to ili ne, a što im se više budemo odupirali, to će život biti teži. No stvari uvijek možemo uzeti u svoje ruke. Možemo preduhitriti promjenu i sami donijeti odluku želimo li nešto mijenjati ili ne. Bez straha.


Uvijek je bolja ona promjena na koju se svjesno odlučimo nego ona koja nam je nametnuta. Naravno, životne krize ne ulaze u tu kategoriju, ali i u takvim trenucima možemo odlučiti kako ćemo reagirati.

U zadnje vrijeme često možemo čuti “Izađite iz zone ugode i sigurnosti” jer tada se život mijenja nabolje. Koje si sve prilike možete stvoriti kako biste živjeli sretnije i ispunjenije, pročitajte u nastavku.
1. PRONAĐITE SMISAO

Razmislite što vam je i zašto važno u životu. Što vas usrećuje, imate li neke snove, što želite postići? Samo ćete tako imati svrhu i smjer u kojem želite živjeti. Stanite na kraj besciljnom lutanju.

2. SANJAJTE

Prisjetite se djetinjstva. Tada smo stalno zamišljali kakav će nam život biti kada odrastemo, tada je sve bilo moguće. Kao odrasli ponekad mislimo da je zabranjeno sanjati i da se ništa od zamišljenog ne može ostvariti.

Kako biste snove pretvorili u stvarnost, na pano “smjestite” sve svoje želje i snove. Gledajući ih svaki dan, počet ćete vjerovati kako neke stvari i nisu tako neostvarive.

3. ODREDITE CILJEVE

Nakon što ste detektirali smisao i “oživjeli” snove, vrijeme je da odredite kratkoročne i dugoročne ciljeve, no nemojte biti strogi prema sebi. Ciljevi se tijekom života mijenjaju i to je sasvim normalno. Trebamo biti prilagodljivi i doći do cilja “malim koracima”. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close