Zdravlje

Stvari koje ne bismo trebali kupovati rabljene

Pronalaženje rabljenih stvari kojima ćete udahnuti novi život mnogima je veliki izazov i neizmjerna sreća, ali ponekad treba podvući liniju između second hand i upropaštenih stvari čije korištenje može biti opasno po zdravlje. Postoje predmeti poput stolova, stolica, fotografija i slika koji su više nego dostojni drugog, trećeg pa čak i četvrtog života, dok postoje i oni koje je najbolje baciti nakon upotrebe. Jutarnji list donosi osam stvari koje nikada ne biste trebali kupiti korištene.


1. Korišteno posuđe

Opće je pravilo da korištene lonce i tave s izgrebanim površinama nikako nije dobro kupiti. Kada se izgrebu, štetni premazi i kemikalije (kao što je Teflon) mogu ispuštati u zrak i hranu. Dakle, poštedite se trovanja i kupite si novu tavu.

2. Auto sjedalo

Znamo da potpuno novo auto sjedalo može biti skupo, ali u nekim slučajevima rizici povezani s korištenim sjedalima, ne vrijede uštede novca. Ne samo da većina auto sjedala ima stvarni datum isteka korištenja, djelomice i zbog neprestanog poboljšanja sigurnosne tehnologije, ponekad je teško odrediti je li korišteno sjedalo oštećeno ili ne – što može biti vrlo opasna prilika za uštedu par sto kuna.

3. Madraci

Jeftin je madrac teško pronaći pa ima smisla da vam se rabljeni čini kao dobra prilika. Međutim, kada uzmete u obzir koje sve odurne bube u korištenom madracu žive – poput sjenica i grinja, da ne spominjemo mrtvu kožu i tjelesne tekućine… Pretpostavljamo da ćete shvatiti da je puno bolje da ipak potražite novi u trgovini.

Više na Jutarnji list

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close