VijestiZdravlje

Stvari o hrani koje bi svi trebali znati

Zašto su pilići u posljednjih 60 godina narasli, jedemo li zbilja GMO free hranu i je li moguće pronaći jeftin aceto balsamico? Saznajte što je zapravo istina u svemu tome


1. Kultivacija GMO biljaka je dopuštena u većini svijeta

U većini zemalja, dopušteno je uzgajati genetski modificirane usjeve bez ikakvih ograničenja, jer još uvijek nema znanstvenih dokaza da su takvi usjevi štetniji od prirodnih. Najrašireniji GMO usjevi su soja, kukuruz, pamuk, uljana repica i šećerna trska.

2. Pravi vinski ocat (aceto balsamico) nikad nije jeftin

Tradicionalna proizvodnja vinskog octa uključuje branje i odabir kvalitetnog grožđa koje se zatim iskuhava dok se ne zgusne, a onda se ostavlja da fermentira barem tri godine. Visoko kvalitetni vinski octevi se ostavljaju čak i po sto godina. Naravno da tako komplicirani i dugotrajni proces izrade vinskog octa ima utjecaj i na njegovu cijenu. Uzmite to u obzir sljedeći put kad ga kupujete.

3. Kineski kolačići sreće nisu originalno iz Kine

Kolačiće sreće smatraju dijelom kineske kuhinje, ali u Kini ih nikada nećete pronaći. Razlog tome je što oni uopće ne spadaju u kinesku kuhinju. Ove kolačiće su osmislili Japanci u San Franciscu. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close