Scena

Studio Kulture poziva

Udruga STUDIO KULTURE u suradnji sa švedskom organizacijom „STUDIEFRAMJANDET”, za svoj prvi projekt ugošćuje u Zagrebu rock band „CRAZY DAZE” čiji su članovi osobe sa DOWN sindromom. Koncerti su inkluzivnog karaktera, a na nastupima će im pomoći hrvatski bendovi OTKAZANI LET i glazbena družina CINKUŠI.


CrazyDaze su dobro podmazana rock’n’roll-mašina iz dubokih mračnih šuma Švedskog juga. Oni su band od 5 članova koji svira obrade rock i punk-rock klasika slavnih i utjecajnih bendova i umjetnika, kao što su AC/DC, Ramones, Elvis Presley i Rage againsttheMachine.

CrazyDaze postoje već preko dvije godine i svirali su na mnoštvo različitih evenata. Nastupali su u centrima za mlade, na rođendanskim zabavama, na otvorenju hotela i čak u poluvremenu hokejaške utakmice. CrazyDaze se uistinu dobro nose sa svakim tipom publike, koja ih iznova sve bolje i bolje prihvaća!

Grupa Otkazani let djeluje od lipnja 2007. godine, a osnovala su je braća iz Slatine: pjevač Pero i klavijaturist Miroslav Pavlović – Cico.

Svoj glazbeni put, braća Pavlović su započela 2000. godine u Centru za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ (ustanova u kojoj se školuju slijepa i slabovidna djeca i mladi u Zagrebu), gdje su osnovali svoj prvi bend koji su nazvali Bek-bend i pod tim su imenom nastupali sve do osnutka grupe Otkazani let.

U ožujku 2014. godine, diskografska kuća Hit records objavila je album prvijenac Otkazanog leta, Osmijeh mi daj. Na CD-u se nalazi 15 skladbi, od kojih je 11 novih pjesama te dva bonusa i dva remixa za pjesme „Osmijeh mi daj“ i „Radio“.

Kao temelj svoje glazbe, Cinkuši koriste bogatu narodnu baštinu Hrvatske, ponajviše iz kajkavskog govornog područja u koju interpoliraju autorski pristup i literarne uzore pa i klišeje koji bude kolektivnu emocionalnost. Izvrstan primjer „prevođenja“ tradicionalnih pjesama u eksplozivne dijelove punka, freak-folka, briljantnih balada ili suptilnih kombinacija valcera i kabareta s primjesama neo-folk undergrounda. Potpuno su otvoreni za razne metamorfoze rocka, psychedelica, jazza, do tragova ekspresivne pa čak i komorne glazbe.

Dosad su izdali tri samostalna albuma: Zeleni kader, Domesticus Vulgaris i Špiritus Sanctus (za koji su osvojili nagradu Porin) te su uvršteni na prestižne strane i domaće kompilacije.

Raspored događanja:

Srijeda, 13.05. – Klub Močvara – Početak u 20 sati

Javna tribina
Predstavljanje međudržavne kulturne razmjene HR – SWE osoba s invaliditetom koje sudjeluju u scenskoj umjetnosti, predstavljanje organizacije „Studiefrämjandet“ te predstavljanje udruge „Studio Kulture“
Po završetku tribine slijedi zabavan program te obavezno neobavezno druženje.

Četvrtak, 14.05. – Bikers Beer Factory – Početak u 21 sat

Nastup grupa Crazy Daze i Otkazani let
Cijela večer će biti „posvećena“ osobama s invaliditetom i njihovoj izvođačkoj umjetnosti, s velikim naglaskom na inkluziju i jednakost. Očekuje se dosta gostiju iz raznih udruga, velika medijska pozornost i sudjelovanje prijatelja cijele organizacije

Petak, 16.05. – Rock Klub Praćka – Početak u 21 sat

Početak večeri obilježit će glazbeni kviz tijekom kojega će bend Crazy Daze imati interakciju s publikom te će izvesti kraći glazbeni set pjesama. Nakon kviza i nastupa benda, slijedi DJ Desch s presjekom najboljih stranih plesnih hitova proteklih dekada.
Subota, 16.05. – Bikers Beer Factory – Početak u 21 sat

Nastup grupe Crazy Daze i glazbene družine Cinkuši

Podržite koncerte Vašim dolaskom! Ulaz na sva događanja je besplatan, a pošto se očekuje velik broj ljudi, dođite na vrijeme i osigurajte svoje mjesto.


 

Tekst i foto: Studio KultureČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close