Lifestyle

Studentima u Opatiji predstavljena lička Grabovača

PP Grabovača predstavljena je početkom mjeseca u Opatiji.


Početkom svibnja, točnije 05.05. ove godine,  ravnateljica Pećinskog parka Grabovača gđa. Katarina Milković održala je predavanje studentima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.

Predavanje na temu “Grabovača jučer,danas,sutra” slušali su studenti 4. godine fakulteta te imali priliku kroz dvosatno predavanje saznati na koji se način osniva jedna ovakva ustanova, kako se razvija, na koji način funkcionira i kako se planira daljnji razvoj. Ujedno je to bila i dobra prilika za promociju Grabovače.

Gđa. Katarina Milković upoznala je studente s brojnim poslovima i uvjetima koje je bilo potrebno zadovoljiti kako bi ozbiljnije mogli raditi na Grabovači. Prirodna i kulturna baština koje obuhvaća Pećinski Park Grabovača sama po sebi nije dovoljna da bi cijela priča bila samoodrživa, i zato je tu Park kao institucija koja brine o svakom koraku koji ide na dobrobit prirode i zaštite pećina, rijeke Like, i okolnog područja Parka.

Studentima je predstavljen i futuristički “GEC” – Geoznanstveni edukativni centar koji bi se uz pomoć EU trebao graditi u Perušiću. Osim toga, spomenut je i “Ekoland” – prva planirana ekoturistička destinacija u Lici.

Predavanje je održano zbog prošle godine potpisanog sporazuma o suradnji Parka i FMTU-a pri čemu obje strane potpisnice imaju određene obaveze jedni prema drugima, a koje idu na obostranu korist obje ustanove što je ovaj put studenima u Opatiji dalo iskustvo “iz prve ruke” odgovornih ljudi stvaranja jednog brenda u Lici.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close