VijestiZdravlje

Što se dogodi s našim organizmom kada popijemo vodu na prazan želudac?

Ne kaže se bez razloga da bez vode nema života, stoga je vrlo važno piti puno svježe vode tijekom dana kako bi naša tijela normalno funkcionirala. No, što se dogodi s našim organizmom kada ujutro, odnosno čim se probudimo popijemo vodu na prazan želudac?


1. Pomaže pri uklanjaju toksina iz tijela
Dok pijemo vodu ona ima prirodan utjecaj na probavu. Tijekom noći naše tijelo se oporavljava te nastoji izbaciti sve toksine. Kada ujutro pijete vodu na prazan želudac štetne toksine ćete isprati iz organizma, te ćete se osjećati svježe i biti zdraviji.

2. Poboljšava metabolizam
Ispijanje vode na prazan želudac može povećati brzinu metabolizma čak za 24 posto. Povišeni metabolizam znači i poboljšani probavni sustav. Također, pijenje vode odmah nakon buđenja pročišćava debelo crijevo, te tako upijanje hranjivih tvari čini lakšim.

3. Djeluje na zdravi gubitak kilograma
Kada ujutro pijete vodu na prazan želudac vaše tijelo će se riješiti toksina i probava će se poboljšati. Osjećat ćete se manje gladnima i žudnja za jelom će se smanjiti. Upravo to će vam pomoći pri sprječavanju nakupljanja viška kilograma koje uzrokuje prejedanje.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close