Zdravlje

Što napraviti ako beba prestane disati?

Što napraviti ako beba prestane disati? Istraživanje je pokazalo da samo jedna četvrtina roditelja zna što treba napraviti u slučaju da beba prestane disati. Taj podatak motivirao je britansku bolnicu St. John da napravi edukativni video u kojem je na najjednostavniji način objašnjen postupak oživljavanja bebe


Samo četvrtina roditelja znala bi što treba napraviti kada bi njihova beba prestala disati, pokazalo je britansko istraživanje.

Mnogi roditelji, ustanovilo je istraživanje, toliko su prestravljeni od same pomisli da njihovo dijete prestane disati i da ga treba oživljavati da o tome ne žele ni razmišljati. I zato ni ne znaju kako se postupak oživljavanja izvodi na maloj bebi.

Kako bi roditeljima odagnali taj strah, bolnica St. John napravila je zabavni, edukativni video u kojem je na vrlo jednostavan način, kroz dječju pjesmicu, objašnjeno kako na bebi izvesti postupak oživljavanja.

‘Molimo sve roditelje da nauče tehniku oživljavanja bebe te da podijele video kako bi svi roditelji, bake, djedovi i svi oni koji se brinu za djecu znali što treba napraviti u tim ključnim minutama nakon što beba prestane disati’, poručuju iz bolnice St. John.
Znati kako oživiti bebu koja je prestala disati može znatno povećati šanse za preživljavanje, odnosno spasiti bebi život.

Više čitajte na zadovoljna.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close