Novac

Što ako se zarazite koronavirusom, a nemate dopunsko?

U slučaju da zbog koronavirusa završite u bolnici, a nemate dopunsko zdravstveno osiguranje, nećete morati platiti dio troškova liječenja.


Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) pojasnili su kako su oni u tom slučaju zaduženi za plaćanje cjelokupne zdravstvene usluge.

“HZZO osigurava plaćanje zdravstvenih usluga u cijelosti za cjelokupnu zdravstvenu zaštitu u vezi sa zaraznim bolestima za koje je zakonom određeno provođenje mjera za sprečavanje njihova širenja”, poručili su iz HZZO-a.

Podsjetimo, jedna od mjera za smanjenje širenja koronavirusa je i kućna karantena.

Otvorilo se pitanje tko je dužan platiti 14-dnevno bolovanje, poslodavac ili HZZO.

Iz HZZO-a su pojasnili da će oni snositi troškove, ali samo ako je samoizolacija kod kuće ili karantena u bolnici određena od nadležnog epidemiologa ili graničnog sanitarnog inspektora.

Ako osiguranik izostaje s posla prema nalogu ili u dogovoru s poslodavcem, tad nema pravo na naknadu plaće na teret HZZO-a, piše tportal.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close