Ličko-senjska županijaPolitika

Starčević pred glasanje o proračunu: HDZ nema amandmana, želi samo trgovati

Priopćenje za medije gradonačelnika Gospića Karla Starčevića jučer je u popodnevnim satima još jednom progovorilo o problemima na terenu s kojima se lokalni HDZ pokušava boriti za vlast. Problem je jedan, nema amandmana HDZ-a. Ističe Starčević. Cijelo priopćenje čitajte u nastavku.

Poštovani,

povodom izjava gospodina Petra Radoševića u kojima navodi da pokušava održati sastanak na temu Proračuna za 2018. godinu, zbog interesa javnosti naglašavam da sam trenutno na službenom putu te da fizički nisam u mogućnosti prisustvovati.

U vrijeme rasprave o Proračunu na sjednici Gradskog vijeća prekinuo sam službeni put te sam prisustvovao istoj. U više navrata, pokušavajući dogovoriti termin održavanja sjednice Gradskog vijeća upoznao sam predsjednika Gradskog vijeća sa svojim obavezama u vremenu od Božića do Nove godine te sam zbog toga tražio održavanje sjednice prije Božića.

Nažalost, predsjednik Gradskog vijeća gospodin Petar Radošević nije htio zakazati sjednicu te je dio vijećnika HSP-a pokrenuo zakonski postupak sazivanja sjednice koja je trenutno prekinuta voljom vijećnika koalicije HDZ – HSS – HSP AS.                                                                                                                              Od tada sam u potpunosti ovlastio svoje zamjenike, Kristinu Prša i Ivicu Tomljenovića da obavljaju sve konzultacije oko izrade proračuna sa svim zainteresiranim stranama.

Danas, dana 28. prosinca 2017. godine, oko 12.00 sati sam kontaktirao predsjednika Gradskog vijeća gospodina Petra Radoševića i predložio mu donošenje amandmana na naš proračun, međutim on nije htio govoriti o amandmanima već o trgovini o kojoj govori već više od mjesec dana.

Budući da nas građani Grada Gospića nisu ovlastili za trgovinu, želimo isključivo zakonski voditi Grad i ne trgovati na račun njegovih građana. Prema tome, ne znam što je to trebalo gospodinu Radoševiću priopćenje javnosti da se ja osobno ne javljam telefonski i da ne želim kontaktirati njega i ostale članove Gradskog vijeća iz koalicije HDZ – HSS – HSP AS.

Predsjednik Gradskog vijeća može u svakom trenutku kontaktirati zamjenike, održati sastanak te uputiti sve svoje prijedloge za koje smatra da će doprinijeti razvoju našeg Grada u skladu sa zakonom RH.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo StarčevićČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close