Tech

Sprej pod nazivom LifePaint trebao bi učiniti bicikliste bolje vidljivima

Sprej pod nazivom LifePaint trebao bi učiniti bicikliste bolje vidljivima na cesti i tako spriječiti prometne nezgode kojima su biciklisti često izloženi.


Sprej se nanosi na odjeću i bicikl, ne ostavlja tragove, odnosno lako se ispire s odjeće, i ne uništava ju, a kada se nanese, u kontaktu sa svjetlima automobila stvara površinu koja svijetli dovoljno jako da čini biciklista dobro uočljivim na cesti.

Sprej je izbacio Volvo koji je biciklistima u Londonu podijelio dvije tisuće bočica ovog spreja, a iz kompanije su poručili da će povećati proizvodnju ako se u ovom testnom periodu proizvod pokaže učinkovitim. Prošle je godine u Finskoj proizveden sličan reflektirajući sprej koji je osmišljen kako bi zaštitio sobove na cestama u blizini šume.

“Najbolji način da preživite nezgodu je da je izbjegnete”, poručuju iz kompanije.


 

Tekst: Index
Foto: Screenshot YouTube

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close