Lifestyle

Spori Internet zbog lampica?

Pred nama je blagdansko vrijeme, darivanje i uređenje bora. Prije nego je sve uzelo maha, britanska tvrtka za nadzor komunikacija Ofcom objavila je kakobožićne i novogodišnje svjetlosne dekoracije i svjećice lako mogu usporiti Wi-Fi signal.


Wi-Fi modemi primaju podatke putem telefonske linije, i to pri velikim brzinama i do 18.7 Mbps, a onda te podatke konvertiraju u radio valove. Kako radio valovi putuju zrakom u ravnim linijama, može doći do interferencije sa bilo kojim drugim uređajem koji emitira valove.

U tom slučaju se Wi-Fi signal može pojačati korištenjem wireless mosta, koji će pojačati signal. Ili jednostavno premjestite modem dalje od elektroničkih uređaja. Preporučena udaljenost je 3 metra.

Ako želite testirati kvalitetu bežičnog interneta u vašem domu, preuzmite Wi-Fi Checker aplikaciju za Android i iOS, koja će vam i preporučiti kako riješiti vaše probleme.


Tekst: net.hr
Foto: kedacom.co 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close