VijestiScenaPolitika

Spomenik “Pobjednik” postavljen na Ljubovu

Više od 3 metra visok i oko pola tone težak spomenik “Pobjednik” postavljen  je jučer na Ljubovu, u sklopu  Spomen obilježja poginulim braniteljima Zbornog područja Gospić u vojno-redarstvenoj akciji Oluja, javlja Lika express


U ovoj veličanstvenoj akciji, u  Zbornom području Gospić poginulo je 65 branitelja,a na spomen obilježju uključena su i 4 poginula pripadnika češkog kontingenta u tadašnjim mirovnim snagama UN-a. Spomenik predstavlja vojnika koji zabija stijeg u oslobođenu, hrvatsku zemlju.

Spomenik su iz kamiona istovarili i na postolje postavili radnici Komunalca pod voditeljskom palicom predstavnika Ljevaonice umjetnina Ujević . Podizanje spomenika popratio je i zamjenik gradonačelnika Ivica Tomljenović, a posla se uhvatio i jedan od najzaslužnijih ljudi za postavljanje ovoga velebnog spomen obilježja,  Milan Franić iz Udruge 9. gardijske brigade.

Do službenog otkrivanja spomenika preostalo je nešto više od tjedan dana tijekom kojih će se završiti radovi na uređenju samog postolja spomenika, kao i zida na kojemu će biti postavljene ploče s imenima poginulih heroja. Na uređenju okoliša radi se svakodnevno,a sve kako bi sve bilo spremno do otkrivanja spomenika.  Prema sadašnjim najavama spomenik bi zajedno trebali otkriti djeca poginulih branitelja i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na svečanosti koja će se održati u subotu 4. kolovoza od 9:30 sati.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close