Zdravlje

Spavalice pozor: Ovo će vas razbuditi bolje od kave!

Znanstvenici s američkog Sveučilišta Georgia ispitanike su podijelili u dvije grupe. Prva ekipa uzimala je kapsule s kofeinom ili s placebo efektom, dok su se drugi svako jutro penjali uz stepenice oko deset minuta niz 30 katova. Svi ispitanici većinu radnog dana provode ispred računala i nemaju vremena za vježbanje.


“Kod grupe koja je uzimala kapsule s kofeinom ili one s placebo efektom nije zabilježen nikakav pomak u razini energije, ali to se ne može reći za grupu koja se penjala uz stepenice. Oni su se odmah nakon vježbanja osjećali energičnije i poletnije” – tvrdi jedan od autora istraživanja Patrick J. O’Connor te dodaje da je htio dokazati da svatko može vježbati na poslu, unatoč nedostatku vremena ili opreme. Prenosi 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close