Tehnologija

Smart Cast – prvi mobitel s virtualnom tipkovnicom

Lenovo je predstavio prototip prvog pametnog telefona Smart Cast s ugrađenim laserskim projektorom koji će na bilo koju površinu bacati sliku osjetljivu na dodir. Na taj način moći će, između ostalog, emitirati virtualnu tipkovnicu koja će znatno olakšati tipkanje na mobitelu.


Lenovo je Smart Cast predstavio na svojoj konferenciji Tech World, a iz kompanije su rekli da žele proširiti mogućnosti pametnih telefona na značajke koje će im omogućiti korištenje nalik na PC računala. Iako ideja projektora u mobitelu nije novost (koristio ju je je Samsung u Galaxy Beamu), ovo je prvi put da projicirana slika neće samo služiti kao uvećani zaslon već će biti osjetljiva na dodir.

Brojne mogućnosti uporabe

Smart Cast koristi drugačiju tehnologiju od dosadašnjih projektora, pa tako osim projiciranja na velike površine, može projicirati i virtualnu sliku na fizičke površine poput stola. Time se otvaraju brojne nove mogućnosti upotrebe poput sviranja klavira, crtanja, kalkulatora i igranja igrica korištenjem gesti.

Pored toga, projektor pametnog telefona se može koristiti i za projiciranje slike na zid i pretvoriti mobitel u kino koje vam omogućuje gledanje filmova ili predstavljanje prezentacija.

Poput drugih koncepata prikazanih na Lenovo Tech Worldu, Smart Cast ćemo na tržištu vidjeti tek za jednu do dvije godine. No, u svakom slučaju je zanimljivo vidjeti u koje smjeru će Lenovo razvijati svoje uređaje.


Tekst: telegram.hr
Foto: engadget.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close