Scena

Smanjenje broja nezaposlenih u Lici, na Zavodu najtraženija zanimanja u turizmu

Veljača je na listi nezaposlenih Područne službe Gospić Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijela značajnije smanjenje broja nezaposlenih osoba.


Tako je na kraju veljače na listi ukupno bilo 3,358 nezaposlenih osoba što je znatnih 110 osoba ili 3,2%manje nego u siječnju. Naime s liste je “otišlo” 296 osoba,a prijavilo se novih 186.

Većina ovih koji su otišli s liste zasnovalo je radni odnos. Da se malo po malo bliži turistička sezona,ali i sezona u šumarskim i građevinskim radovima, svjedoči i činjenica da je u svim ispostavama, osim Korenice došlo do smanjenja nezaposlenosti, prednjači turistička Novalja.

A upravo su zanimanja vezana uz turizam i najtraženija na zavodu. Tako poslodavci traže 136 konobara, 76 kuhara , 53 čistačice, 52 prodavača, 38 hotelijersko-turističkih službenika, 36 recepcionara, 29 sobarica , 27 pomoćnih kuhara , 25 mornara, 23 kuhinjska radnika, te 21 čuvara objekata i okoliša.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: lika-express.hr | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close