VijestiNacionalnaPolitika

Slovenija predlaže Hrvatskoj jačanje granične kontrole zbog porasta ilegalnih prelazaka granice

Slovenska policija je u prvih sedam mjeseci ove godine obradila 26.871 ilegalni prelazak granice, dok ih je u istom razdoblju lani bilo 10.103.


Ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar upozorio je hrvatskog kolegu Davora Božinovića na brojne ilegalne prelaske na slovensko-hrvatskoj granici. Slovenska policija već je pojačala kontrolu, a Poklukar je sugerirao da to učini i Hrvatska.

Dvojica ministara su se složila da je uz pojačan nadzor važan nastavak bliske suradnje policije u borbi protiv krijumčarenja migranata. Također su uvjereni da EU mora učiniti više na sprječavanju ilegalnih migracija u zemljama podrijetla te ojačati suradnju s partnerskim zemljama.

Slovenska policija je u prvih sedam mjeseci ove godine obradila 26.871 ilegalni prelazak granice, dok ih je u istom razdoblju lani bilo 10.103. Najviše je bilo državljana Afganistana, koji čine gotovo petinu svih ilegalnih migranata, a slijede državljani Maroka, Pakistana, Bangladeša i Rusije. Do kraja srpnja na području Policijske uprave Novo Mesto otkriveno je gotovo 73 posto svih neovlaštenih prelazaka državne granice, navodi RTV Slovenije.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: radio-mreznica.hr | Foto: unsplash.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close