KulturaIzdvojeno

Slikarica iz Rakovice: Radovi Mirjane Modrušan diljem Hrvatske!

LIČKA UMJETNICA

Mirjana Modrušan rođena je u Varaždinu i po struci je medicinska sestra, no životni put ju je odveo u Liku koja je postala vječita inspiracija u njenoj drugoj ljubavi – slikarstvu.


Iako radi u stomatološkoj ordinaciji u Rakovici, svaki trenutak slobodnog vremena slika. Poznata je po umjetničkim djelima s motivima Like, ličkih rijeka i planina. Slika akrilom i uljem na platnu, stil joj je po koloritu impresionistički, a po plasmanu poteza ekspresionistički.

Imala je više samostalnih izložbi od Zagreba, preko Karlovca, Slunja do Plitvičkih jezera i skupne izložbe duž Lijepe naše. Jednu od istaknutijih samostalnih izložbi je održala u Slunju 2018. godine sa ženom kao glavnom inspiracijom. Organizirala je više likovnih kolonija i druženja slikara na ovim prostorima, a stalni postav njene izložbe može se vidjeti i u čekaonici ambulante u Rakovici.

Mirjanin rad s prigodnim motivom zdravstvene djelatnice uručen je nedavno ministru Davoru Božinoviću prigodom radnog posjeta Lječilištu Topusko.

Foto: Općina Topusko

Među Mirjaninim posljednjim djelima ističe se i slika Nikole Tesle koju je izradila za scenografiju monodrame “Zemlja Vukova” mlade gospićke glumice Tonke Mršić, a koja će se pred gospićkom publikom premijerno izvesti večeras u POU Gospić.

Foto: Tonka Mršić / Facebook

“Nemam ličke korijene, ali djetinstvo mi je bilo obilježeno Likom i to je vrijednost koja ostaje za cijeli život te sam ponosna što stvaram upravo ovdje. Član sam Likovne udruge Lika u Gospiću i jako volim naše ličke kolonije”, rekla je Mirjana u jednom razgovoru za Lika Club kojeg se možete prisjetiti na linku.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close