VijestiScenaTurizam

NAJAVA Slavonija se predstavlja u Crikvenici!

Pravo mjesto za vas, koje će nakratko spojiti Slavoniju i Primorje, je crikvenička rivijera. U centru Crikvenice će se od 20. do 23. lipnja 2016. treću godinu zaredom održavati Dani Slavonije. Posjetitelji će imati priliku uživati uz sajam s raznovrsnom i bogatom ponudom izvornih slavonskih proizvoda i delicija, poput domaćeg sira, suhomesnatih proizvoda (kulen, čvarci, kobasice, slanina…), meda, tradicionalnih slavonskih kolača, voćnih rakija, vina i raznih likera.

Na štandovima će se moći vidjeti i tradicijske rukotvorine, kao što su bošnjačka rukotvorina šlinga i zlatovez te slavonske etno kreacije i tipični suveniri, poput svjetski poznatih licitarskih srca. Sudjelovat će izlagači iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije.
Vrijedna slavonska tradicija bit će predstavljena i kroz gastronomiju pa će se pripremati neka od karakterističnih slavonskih jela, poput ukusnog slavonskog čobanca i graha s kobasicom. Osim toga, sekcija KUD-a “Branimir” iz Bošnjaka, “Bošnjačke snaše”, pripremat će pomalo zaboravljeni slavonski kolač “listarić” ili “poderane gaće”, a bit će prikazano i topljenje slavonskih čvaraka na tradicionalan način.

Otvorenje Dana Slavonije je u ponedjeljak, 20. lipnja poslijepodne na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a sajam će za vrijeme trajanja manifestacije biti otvoren tijekom cijeloga dana.
Za zabavu u ugodnom i veselom ritmu će se 20. i 23. lipnja od 17 sati pobrinuti tamburaški sastav “Baruffa”, dok će u srijedu, 22. lipnja u 20 h nastupati KUD “Vatroslav Lisinski” iz Crikvenice.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: TZ Grada Crikvenice

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close