Turizam

Skriveni dragulj Dalekog istoka: Dolina Devet Sela

Cijela dolina se prostire na više od 700 kilometara kvadratnih, a na popis Svjetske baštine UNESCO ju je stavio 1992. godine.


Gledajući fotografije ovog mjesta, pitamo se je li Dolina Devet Sela možda najbolje čuvana kineska tajna. Smješten na jugozapadu Kine u provinciji Sečuan, ovaj “skriveni” nacionalni parku poznat je i pod nazivom Jiuzhaigou dolina. Radi se o devet sela raspršenih uokolo prekrasne prirode.

U krajoliku koji vjerojatno ne biste povezali s Kinom, naviknuti na kadrove zgrada i ekspanzije gradova, pojavljuju se zelena, plava i ružičasta jezera, nevjerojatni vodopadi, jedinstvena divljina i čudesne planinske udoline.

Cijela dolina se prostire na više od sedamsto kilometara kvadratnih, a na popis Svjetske baštine UNESCO ju je stavio 1992. godine. Iako je popularno odredište domaćih turista, onima iz Europe i Amerike ovo područje gotovo je potpuno nepoznato. Naime, suviše je nepristupačno i udaljeno, dolasci su ograničeni, a i kineske vlasti pokušavaju što više zaštititi i očuvati ovaj dragulj prirode.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr


 

Foto: travman.com.au

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close