Tehnologija

Skriva li se Luka Burazer u Lici? Sumnja se da je prevario klijente za više desetaka milijuna eura

Ulagači riječke tvrtke za trgovanje kriptovalutama “Bitlucky” obavijestili su u utorak medije da nema pomaka u slučaju najveće kripto prevare na ovim prostorima.


U pismu objavljenom na portalu kriptovijesti.net upozorili su da se radi o “izuzetno dobro i detaljno osmišljenoj kripto prevari dosad neviđenoj na ovim prostorima” te da više od tri mjeseca čekaju da pravosudna tijela zajedno s policijom odrade svoj dio posla.

Podsjetimo, afera je započela u svibnju ove godine, kada je riječka tvrtka za trgovanje kriptovalutama Bitlucky nakon 5 godina poslovanja nenadano doživjela kolaps. Sedam stotina investitora, koji su u kriptovalute navodno ukupno uložili više desetaka milijuna eura, ostalo je bez svojih ulaganja.

Luka Burazer, 30-godišnji direktor i poznato lice domaće kripto zajednice, ispraznio je račune tvrtke i prekinuo svaku komunikaciju s ulagačima, a njegova lokacija od tada nije poznata. Nestao je zajedno sa suosnivačem tvrtke Eugenom Travaljom i tajnicom Vedranom Gološin te su u bijegu već više od tri mjeseca.

Prvotne glasine bile su da se Luka Burazer i Eugen Travalja skrivaju u Lici, a krajem srpnja Jutarnji list je stupio u kontakt s Burazerom koji radi vlastite sigurnosti nije želio reći gdje se nalazi. Tom prilikom izjavio je kako se sklonio iz straha za vlastiti život i da je spreman na suradnju s pravosudnim tijelima..

Ulagači u pismu ističu da je Burazer u ekskluzivnom intervjuu za Jutarnji list naveo niz neistina i da se predstavlja kao žrtva pa se nadaju da će “javni pritisak istaknuti hitnost i važnost ovog slučaja te napokon požuriti Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci da izda uhidbeni nalog prema direktoru tvrke Luki Burazeru, ali i ostalim akterima.”

Pismo ulagača pročitajte OVDJE.

 


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close