Tehnologija

Skeniranje otisaka prstiju nedovoljno sigurno

Izgleda kako tehnologija skeniranja otisaka prstiju nije dovoljno sigurna te da bi mogla prouzročiti razne probleme. Naprimjer, Android već ima problema u vezi otkrića zastrašujućeg Stagefright buga, kojega je razotkrila sigurnosna tvrtka Trend Micro, a čini se da tehnologija skeniranja otisaka prstiju predstavlja novi problem za Android.


Tao Wei i Yulong Zhang, istraživači iz FireEye, izdvojili su Samsung Galaxy S5 i HTC One Max kao najranjivije primjere na Black Hat konferenciji o sigurnosti. Naime, ova dva modela imaju probleme u vezi tehnologije skeniranja otisaka prstiju u smislu toga da hakeri mogu bez problema prikupljati podatke o otisku prsta s uređaja određenog vlasnika.

U početku je Samsung označen kao vrlo ranjivi uređaj, a sada se lista širi na pametne Huawei telefone i HTC koji nose iste takve senzore kao i Samsung. Naravno, otisak prstiju može vrlo lagano poslužiti za krađu identiteta što dovodi u opasnost vlasnike spomenutih uređaja.

Očito je kako uređaji nisu dovoljno „zaključani“, a čini se kako Samsung i HTC nisu jedini koji imaju problem u vezi skeniranja otisaka prstiju. Prijenosna računala su također izložena opasnosti od krađe identiteta, a kao svijetli primjer navodi se Apple i njegova tehnologija šifriranja kod skeniranja otisaka prstiju.

Uglavnom, ni sva ta današnja moderna tehnologija nije savršena, uvijek na vidjelo izađe neki sigurnosni problem. Nažalost, taj se problem uoči prilično kasno, kada su hakeri već obavili svoj posao.


Tekst:  ictbusiness.info
Foto:  clockhours.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close