Tehnologija

Sjevernokorejski hakeri pokušali ukrasti tehnologiju Pfizerovog cjepiva, ali i upasti u servere drugih proizvođača

Hakeri za koje se vjeruju da su u službi Sjeverne Koreje pokušali su prošle godine upasti u servere najmanje devet farmaceutskih organizacija


Izvori u južnokorejskoj obavještajnoj službi kažu da je su sjevernokorejski hakeri pokušali doći do tehnologije izrade cjepiva, objavljuju strani mediji.

Optužbu je iznijela južnokorejska Nacionalna obavještajna služba. To je samo zadnji u nizu pokušaja hakerskih upada i krađe te tehnologije.

Stručnjaci vjeruju da bi sjevernokorejski režim pokušao prodati ukradenu tehnologiju. Hakeri za koje se vjeruju da su u službi Sjeverne Koreje pokušali su prošle godine upasti u servere najmanje devet farmaceutskih organizacija, među kojima su i Johnson & Johnson, Novavax i AstraZeneca, javlja britanski Mirror.

Južnokorejska agencija navodno je pronašla dokaze i da je pokušano hakiranje Pfizera, javljaju južnokorejske agencije.

Prema svjetskom planu podjele cjepiva Sjeverna Koreja bi trebala dobiti dva milijuna AstraZenecinog cjepiva, mada do danas nije prijavila ni jedan slučaj zaraze koronavirusom. Međutim, nije vjerojatno da nije došlo do zaraze, s obzirom da Sjeverna Koreja trguje s Kinom i postojali su kontakti među ljudima prije zatvaranja granica početkom 2020.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close