DomLifestyle

Sjemenke u ljusci: Napravite sami “čupava jaja” od začinskog bilja

Iskoristite ljuske od jaja i stvorite nešto doista kreativno. Pažljivo razbijte ljuske jaja, kada pravite doručak. Sačuvajte ih za poslije, kada ćete u njih posaditi primjerice, vlasac ili sjeme ječma ili bilo koje drugo, mogu čak i mahunarke.


Ljuske jaja idealne su malene zdjelice za uzgoj vaših sadnica, bez obzira o kojem je sjemenju, klicama, mahunarkama riječ. Sve što trebate, malo je zemlje, sjemenja i mašte.

Pa, primimo se posla:

1. Evo što sve trebate

Kutiju za jaja, jaja, malo zemlje, sjemenje, nož, foliju i žlicu. To je sve.

2. Pripremite ljuske

Kod pripremanja doručka ili večere, pažljivo razbijte jaja. Prvo lagano lupite žlicom po vrhu jaja, a potom pažljivo nožem načinite otvor. Jaje neka iscuri korz otvor koji treba biti dovoljno širok da kroz njega može rasti bilje. Isperite ljuske u vodi.

3. Stavite zemlju, posadite sjeme i zalijte vodom

 

5. Redovito zaljevajte i postavite na mjesto gdje je količina svjetlosti optimalna vrsti sjemenja koje ste posadili

Želite li zasaditi svoje biljkice u vrt, uklonite ljusku s donje strane jaja i stavite ih u zemlju. Želite li ih zadržati kao dekoraciju, onda na ljuske zaljepite ili nacrtajte oči, usta i nos. Napravite maleno kartonsko postolje sa mašnicom, pa promatrajte kako raste kosa vašem jajolikom čovječuljku

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: net.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close