Zdravlje

Situacije u kojima će vam vaga lagati

Stručnjaci savjetuju da se osobe na dijeti važu jednom tjedno. Nakon dijete preporučaju da se tri mjeseca važete svaka dva tjedna, a nakon tog perioda samo jednom mjesečno. Svakodnevno vaganje trebali bismo izbjegavati jer ono najčešće nepovoljno utječe na našu motivaciju za dijetu, posebno ako ne gubimo kilograme brzinom kojom bismo to željeli.


Upravo su brojke na vagi ono što obeshrabri mnoge ljude koji žele smršavjeti. U nastavku saznajte kada ne biste trebali stati na vagu jer bi vam ona mogla prevariti.

1. Tjedan dana prije menstruacije.

Od sedam do pet dana prije menstruacije tijelo zadržava vodu zbog hormonalnih promjena u organizmu pa je zbog toga vaša tjelesna težina veća. Pričekajte drugi ili treći dan menstruacije ako se želite izvagati jer bi do tada tijelo trebalo izbaciti višak vode.

2. Jutro nakon naporne tjelovježbe.

Odlučili ste provesti čitav dan u kretanju i tjelovježbi kako biste maksimalno ubrzali proces mršavljenja. Sljedeće jutro uzbuđeno krećete prema vagi uvjereni da ste izgubili zamjetnu količinu težine, ali vaga na opće iznenađenje ne pokazuje nikakav ili jako slab napredak. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close