Zdravlje

“Sitnice” koje pospješuju stvaranje akni

Brinete se za svoje lice, čistite ga, njegujete i pazite, ali i dalje vam se pojavljuju crvenilo, prištići i akne? Moguće je da je problem u navikama za koje niste ni svjesni da loše utječu na vaš ten, piše 24 sata


Iako genetika i prehrana igraju veliku ulogu kod nastanka prištića i akni, osnivačica kozmetičkog brenda Nudie Glow, Ruby Wang, otkriva da postoje ‘sitne’ stvari koje svakodnevno mnogi rade i koje se u prvi tren čine bezopasnima, a zapravo im uništavaju ten.

1. Ne čistite ekran mobitela

Ljudi u prosjeku godišnje provedu čak 23 dana na mobitelu. budite iskreni, možete li se sjetiti kad ste ga zadnji put očistili?

– Nije ugodno zamisliti količinu bakterija koje se nalaze na površini mobitela. A onda kad se sjetite da prilikom svakog razgovora taj mobitel naslonite na svoje lice, postoji li uopće sumnja zašto vam je lice puno prištića – objašnjava Wang.

Preporučuje da se svaku večer mobitel prebriše maramicom umočenom u alkohol kako bi se očistile sve nečistoće koje su se na njemu nakupile tijekom dana. A lice je dobro očistiti micelarnom tekućinom, piše Daily Mail.

2. Prerijetko mijenjate jastučnice

Ako ste primijetili da vam se pojavljuju akne na jednom obrazu ili samo na jednoj strani lice, vrlo vjerojatno ne mijenjate dovoljno često jastučnicu.

– Primijetili ste sitne prištiće, a baš na toj strani spavate? Vrijeme je da počnete češće mijenjati jastučnicu, barem jednom do dva puta tjedno. Tako ćete zaštititi svoje lice od nakupljanja mrtvih kožnih stanica, ulja te nečistoća i bakterija s jastučnice – objašnjava Wang.

Wang savjetuje i svilene jastučnice koje su puno bolje za zdravu kožu.

3. Ne čistite sunčane naočale

Isto kao i kod mobitela, vaše sunčane naočale trebaju redovito čišćenje.

Na rubu naočala se nakuplja znoj koji uzrokuje začepljenje pora i pojavu prištića na nosu, iznad uha ili na mjestu na kojem naočale dotiču obraz (kod većih okvira naočala).

– Očistite naočale svaki dan nakon što ste ih nosili, te posebnu pažnju posvetite mjestima koja dolaze u direktni kontakt s kožom -preporučuje Wang.

Kad je jako vruće, dobro je uz čišćenje naočala napravili piling kože, pogotovo na području oko nosa.

 

Pročitajte više na 24 sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24 sata | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close