VijestiScena

Singrlice objavile novi album “Ajde cure u …”

Finalistice HRT-ovog showa “Do posljednjeg zbora”, vokalni ansambl Singrlice, koje od samih početaka djelovanja spajaju tradicijsku glazbu s modernim glazbenim izričajima, objavile su novi album “Ajde cure u …” u izdanju Croatia Recordsa.


Novi album objedinjuje naizgled nespojivo – tradicijske napjeve Hrvatske i elemente smooth jazza, soula i funka. Sinteza različitih stilova u glazbi već je postala gotovo uobičajena pojava, pa crossover stvaralaštvo često nailazi na odličan odaziv kod publike. Na ovom nosaču zvuka Singrlice su udružile snage s poznatim saksofonistom i kompozitorom Igorom Geržinom koji je fenomenalnim aranžmanima i produkcijom po nebrojeni put dokazao da je područje smooth jazza njegov “domaći teren”. Zanimljiva harmonijska i ritmička jazzy rješenja u kombinaciji s hrvatskim narodnim pjesmama rezultirala su uistinu zanimljivim materijalom koji će sasvim sigurno naći svoju brojnu publiku.

Za album su Singrlice pod voditeljskom palicom Tomislava Jozića odabrale 10 tradicionalnih pjesama iz raznih krajeva Hrvatske poput “Ljelje”, “Kriči, kriči tiček” i “Jarebica, lepa ftica” želeći ih približiti široj publici i potvrditi izvođačku zrelost ansambla. Singrlice su dosad objavile dva albuma – “Singrlice” iz 2008. bio je nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma, dok je album “Made in tradicija” osvojio tu prestižnu nagradu 2011. godine.

Singrlice čine djevojke s dugogodišnjim iskustvom iz raznih folklornih društava koje privlači ideja o povezivanju današnje glazbe s tradicijskim folklornim pjesmama s ciljem pronalaženja puta do većeg dijela slušateljstva. Ljubav prema folkloru djevojke su okrunile kolekcijom hrvatskih tradicionalnih napjeva, poštujući izvornost i bogatstvo pjesme, a istovremeno ih odjenule u novo ruho suvremenih aranžmana. Na albumu osim Igora Geržine gostuju i mnoga druga poznata imena poput Ante Prgina Surke, Jurice Leikauffa i ukrajinskog violinista Oresta Shourgota.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: Singrlice facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close