Lifestyle

Sindikati otkrili kad će štrajkati škole u Ličko-senjskoj županiji

U tijeku je već peti dan cirkularnog štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama prema kojemu se, uz iznimku prvog dana štrajka kad nije bilo nastave u cijeloj Hrvatskoj, štrajka po pojedinim županijama.


Danas je na rasporedu Grad Zagreb, a predstavnici većinskih sindikata u prosvjeti na konferenciji za medije objavili su u kojim županijama sutra neće biti nastave. U četvrtak 17. listopada štrajk će se održati u osnovnim i srednjim školama Karlovačke, Zadarske, Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije.

Za petak neće biti posebne najave jer se metodom eliminacije može zaključiti koje županije nisu bile u štrajku. Prema tome bi u petak 18. listopada u štrajku trebale biti Brodsko-posavska, Ličko-senjska, Primorsko-goranska i Požeško-slavonska.

Ako Vlada i sindikalisti prije toga ne postignu dogovor, u ponedjeljak 21. listopada počinje novi ciklus štrajka po županijama.

Podržavate li štrajk učitelja u Republici Hrvatskoj? Glasajte u nastavku!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close