Lifestyle

Sindikati objavili u kojim županijama sutra zbog štrajka nema nastave

Prvog dana štrajku se odazvalo 85 posto zaposlenih u srednjim školama i 89,44 posto u osnovnim školama, objavili su sindikalni predstavnici na konferenciji za novinare u podne. Ujedno su zahvalili roditeljima na podršci.


Najavili su da će u petak u štrajku biti škole u Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko- neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Sindikati poručuju da neće odustati sve do ispunjenja zahtjeva, a to je povecenje koeficijenata za 6, 11 posto.

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama objavio je u četvrtak kako je prema podacima koje su dobili do podne, 85 posto zaposlenih u srednjim školama u štrajku. Isto tako, Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učiteljaje objavila je kako je u osnovnim školama u štrajku 89 posto zaposlenih.

Šprem je istaknula i tijekom konferencije kako je ovo znak da su se svi zaposlenici ujedinili u njihovim zahtjevima.

Ovo je pitanje borbe za vlastito dostojanstvo“, rekla je i dodala kako se žele zahvaliti svim roditeljima koji su im od jučer krenuli davati podršku, a danas nisu slali djecu u školu.

Iz pristiglih podataka o sudjelovanju u štrajku iz 331 od 380 podružnica u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama, u kojima organizirano djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod Preporod, današnjem štrajku kojim se zahtijeva povećanje plaće svim zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama odazvalo se 81,36 posto članstva u ustanovama i 75,69 posto članstva u srednjim školama, izvijestili su iz sindikata Preporod.

Današnji je štrajk djelomično ili potpuno proveden u 366 škola, dok u 14 škola štrajk nije održan i odgojno-obrazovni proces se odvijao neometano.

Prema dosad pristiglim informacijama nije bilo značajnijeg kršenja prava zaposlenika na štrajk, navode u Preporodu.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close