ModaLifestyle

Simetrična lica ipak nisu ljepša

Simetrija lica često se smatra jednim od glavnih indikatora atraktivnosti kod muškaraca i žena. No, koliko je ta teza zapravno točna?


Modni fotograf Alex John Beck nedavno je odlučio testirati simetričnu teoriju atraktivnosti fotografirajući obične ljude kako bi napravio njihovu simetričnu verziju lica, koristeći prvo lijevu pa onda desnu stranu lica. Dakle, od lijeve strane lica napravio je simetrično desnu stranu lica, te je isto to napravio i sa desnom stranom lica. Beckovi rezultati su pomalo neobični i zbunjujući.

Prema Becku u većini slučajeva osoba nije bila prepoznatljiva te je u najboljem slučaju izgledala poput bližeg rođaka. Ljudi sa najmanje simetričnim crtama lica su, naravno, bili i najmanje entuzijastični. Beck nije objavio prava lica fotografiranih osoba jer smatra da bi se onda svi fokusirali na traženje razlika.  Sa lijeve strane je prikazana fotografija lijevog simateričnog lica, a sa suprotne strane desno simetrično lice. Pogledajte još 2 razlike:

simetrija3

simetrija

 


Tekst: telegram.hr

Foto: Alex John Beck.com

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close