VijestiTurizam

Silbensko kulturno ljeto privuklo rekordan broj gostiju, započinje i eko kampanja!

Manifestacija Silbensko kulturno ljeto – Silba Summer Festival nakon uspješnog tjedna kojeg su ispunili sjajni koncerti, kazališni programi za djecu i odrasle i adrenalinski sportski tjedan, ponovno najavljuje novi niz kulturno-edukativnih programskih poslastica!


Na redu je završnica sportskog tjedna uz 7. Turnir u šibicama, a vikend donosi dva vrhunska koncerta udaraljkašice Ivane Bilić Kuljerić, kćeri skladatelja Igora Kuljerića.

U subotu, 11. kolovoza, Ivana Bilić Kuljerić predstavit će se publici Silbenskog kulturnog ljeta kao dio I.N.K. Experiment dua uz Nikolu Krbanyevitcha, a u istoj će postavi u nedjelju održati koncert pod nazivom „Resonence Under the Endless Sky“.

U ponedjeljak, 13. kolovoza na silbensku scenu stiže nova predstava redatelja Ivice Buljana u izvedbi Roberta Waltla – „Neka kraj bude lijep“, u organizaciji udruge Silba Environment Art – SEA. Dan nakon, u utorak, 14. kolovoza, cijelo se središte Silbe pretvara u plesni podij jer će se u centru mjesta održati plesna večer STUDIO 54, a 15. kolovoza, na Blagdan Velike Gospe, u mjestu će se održati velika fešta, dok je 17. kolovoz rezerviran za Silba Night Run.

Nikada na našem otoku nije bilo ovoliko događanja, a svi su oni rezultat naših volonterskih napora da otok oživimo svim ovim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima koji dodatno privlače turiste i u kojima svi naši gosti uživaju, naglasio je Kristijan Lopac, predsjednik Turističke zajednice mjesta Silba koji od početka svojeg mandata radi isključivo volonterski, za dobrobit i revitalizaciju turizma na ovom malom otoku.

A o tome koliko je mala Silba ponudila prvorazredne sadržaje, ponajbolje govore sami programi. Tako je je jedan od najposjećenijih bila i monodrama Mije Begović „Sve što sam prešutjela“ koja se održala u srijedu, a popularna glumica također se pridružila i velikoj kampanji koja je u pripremi pod nazivom „Say NO To Plastic Bags“, a kojom volonteri sa Silbe, predvođeni Kristijanom Lopcem, Silbu žele pretvoriti u prvi otok bez plastičnih vrećica i plastičnog otpada. S tom idejom, upravo su predstavili svoju prigodnu i izbrendiranu eko torbu sa sloganom „Say NO To plastic Bags“, a dobrovoljni prilozi koji se prikupe uz  podjelu ovih lijepo dizajniranih pamučnih torbi, financirat će čišćenje silbenskih plaža od plastičnih vrećica i drugog plastičnog otpada. Sa Silbenskom eko torbom ovih dana na otoku možete sresti i Roberta Knaza, Alana Bjelinskog, Ljubu Zečevića i brojne druge poznate osobe koje su se rado uključile u kampanju koju je osmislio Kristijan Lopac.

Inače, predstava Mije Begović na Silbi je održana u okviru međuotočne suradnje s Olipskim ljetnim festivalom, a nakon predstave, publika se sjajno zabavila uz koncert Damira Radova i Cine, s Oliba. Suradnju je omogućio i financirao Grad Zadar, zajedno s TZ mjesta Silba.

Silbenski su mališani u proteklim danima došli na svoje! Puno njih je sudjelovalo u 10. Utrci kroz Silbu, a pridružili su se i folklornim nastupima u okviru Dana Silbe, kada su se brojnim gostima otoka predstavili folkloraši sa Silbe i Oliba. Uz sjajnu predstavu “Festival životinjskog carstva“ koju im je održao Duško Mucalo, najmlađi gosti Silbe uživali su i u interaktivnoj predstavi „Palčica“. Nadolazeći dani su također ispunjeni sadržajima za djecu, pa tako u subotu, nedjelju i ponedjeljka, ispred silbenske škole, djeca mogu sudjelovati u u glazbenoj radionici „Ritam zvukolik“, Lucije Stanojević, violinistice i glazbene pedagoginje.

 Silbensko kulturno ljeto traje još do 25. kolovoza, a svakoga dana, naši mještani i turisti uživaju u bogatom programu kojeg smo im priredili. Jako sam ponosan na ovogodišnju ponudu, pokazali smo da uz pravu viziju i vjeru, ništa nije nemoguće. U tijeku našeg Silbenskog kultrnog ljeta, na Silbu smo doveli performere i glumce iz cijele Hrvatske, plesače i prvake baleta, glazbenike iz Europe i Hrvatske, koji su izvodili od klasike, jazza, funka, rocka, a naravno, bilo je i neizostavne prave dalmatinske zabave. Pokazali smo turistima bogatstvo naše kulturne baštine, silbenskog folklora i tradicije, silbenskih gastro delicija, narodnih običaja…Izradili smo i prve Silbenske novine, održali niz radionica za djecu iz odrasle, organizirali sportske igre koje obuhvaćaju i stare, tradicijske sportove i aktualne sportske discipline. I sve to gotovo bez ikakvog budžeta. Na maloj Silbi, otoku pješaka i netaknute prirode, mi nudimo jedinstvene programe, zaključuje Lopac.

Sve programe manifestacije Silbensko kulturno ljeto – Silba Summer Festival  možete pratiti na službenoj fb stranici Turističke zajednice mjesta Silba.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close