Izdvojeno

Senj: Ravnateljica Crvenog križa nezakonito pribavila 138.000 kuna

Ravnateljica senjskog Crvenog križa prijavljena je za zlouporabe položaja i ovlasti te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga kojima je nezakonito pribavila gotovo 140.000 kuna.


Ličko-senjska policija izvijestila je, ne otkrivajući identitet, da je nad 64-godišnjom ravnateljicom pokrenula kazneni progon zbog sumnji u nezakonitosti počinjene od 7. siječnja 2015. do 24. prosinca 2019.

Navode da je “kao ravnateljica pravne osobe sa sjedištem u Senju” zlouporabila svoj položaj i ovlasti te protivno Zakonu o udrugama “samostalno, fiktivno osnovala tijela pravne osobe krivotvorivši potpise predsjednice skupštine i članova odbora na statutu, a potom i druge odluke i dokumente koje donose skupština i odbor”.

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević pojasnila je za Hinu da je ravnateljica sama donosila sve odluke, na način da je u radna tijela pravne osobe imenovala ljude koji nisu ni znali da su imenovani pa nisu ni sudjelovali u donošenju odluka.

Terete ju i da je protupravno koristila službenu kreditnu karticu “za kupnju roba i usluga u privatne svrhe” i plaćala s poslovnog računa bez opravdanja stvarnog utroška te je prisvojila mobilni uređaj i tablet. Time je ukupno pribavila protupravnu imovinsku korist od najmanje 138.405 kuna.

Ravnateljica je osumnjičena i da nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close