VijestiZdravlje

Ovo se događa kada progutate gumu za žvakanje

Otkako smo bili klinci, roditelji i bake su nas upozoravali o opasnostima gutanja gume za žvakanje. S obzirom na to kako je svako od nas barem jednom u životu progutao slatku zabavu za nepce, vrijeme je da doznamo pravu istinu o opasnostima koje donosi progutana guma za žvakanje


Tijekom djetinjstva žvaka je bila omiljeni slatkiš i zabava za nepce. No umjesto u ustima, guma za žvakanje često je završila u našem probavnom sustavu, zbog čega su naši roditelji radili prave drame. No je li gutanje popularnog slatkiša doista toliko opasno?

Možemo li probaviti gumu za žvakanje?
Gume za žvakanje naše tijelo ne može u potpunosti probaviti. I dok sastojke poput zaslađivača i šećera tijelo prepoznaje i razgrađuje, ostatak ostaje u komadu.

Iako to možda zvuči opasno i zabrinjavajuće, neprobavljena žvaka završava gdje i ostali neprobavljivi sastojci poput kožice voća ili koštica te će je naše tijelo izbaciti putem velike nužde.

Može li se žvaka zalijepiti za želudac?
Najveća briga naših roditelja bila je ta da se guma za žvakanje ne zalijepi za stjenku ždrijela ili želuca.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: youtube.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close