Ličko-senjska županijaJadranskiVijestiTurizam

Šćiran Rizner iz TZ Novalja: Ove nas brojke drže optimistima kao i trenutne gužve u trajektnoj luci Prizna

NOVALJA IMA 65,6% TURISTA U ODNOSU NA ISTO DOBA PROŠLE GODINE

Iako se diljem Hrvatske turističke zajednice na različite načine nose s korona krizom i padom broja turista, Novalja bi trebala biti jedan od primjera kako to raditi proaktivno.


U protekla četiri mjeseca, gotovo da uopće nisu prestali sa aktivnom svakodnevnom turističkom promocijom putem svojih kanala na Facebooku, Instagramu i web stranici. Iako je oglašavanje općenito manje jer događanja nema, ili su rijetka, o Novalji se nije prestalo pričati u pozitivnom kontekstu, a svemu pridonosi i Stožer civilne zaštite koji svakodnevno obavještava o tome da nema zaraženih s virusom.

Treba napomenuti da će i neki klubovi na Zrću za koje se ove godine pričalo da neće raditi, ipak proraditi, jedan od njih je Kalypso. Sve to govori da bi umjerene gužve ipak mogle početi, uz zdravstvene mjere.

Danas su počele i prometne gužve u Prizni, na trajektu koji vozi na liniji Prizna-Žigljen. Vidljivo je to i sa snimki Lučke uprave Novalja gdje su kolone postale redovite tijekom cijelog dana. Iako je broj turista manji nego prošle godine, zanimalo nas je što o svemu kaže Turistička zajednica Grada Novalje u smislu konkretnih brojeva. Dala nam ih je direktorica Marina Šćiran Rizner.

Trenutno na području grada Novalje boravi 6152 turista u komercijalnom smještaju što je 65.6% ostvarenja u odnosu na proteklu godinu. Od ukupnog broja, 3.367 turista boravi u kampu Straško a preostali turisti u smještajnim kapacitetima hotela, privatnog smještaja te ostalih kampova na području grada Novalje. Najveći broj gostiju dolazi sa emitivnog tržišta Slovenije (3000 turista), Hrvatske (1083 turista), Njemačke (713 turista), Češke (600 turista). Trenutno imamo veći broj slovenskih gostiju nego protekle godine budući da su iskoristili produženi vikend nakon Dana državnosti 25.lipnja 2020. – kaže za Lika Club Šćiran Rizner.

Pitali smo ju i u vezi početka gužvi u trajektnoj luci Prizna, koja izgleda kao u najboljim danima Novalje.

 

Iako smo na početku krize s oprezom prognozirali 30 % ukupnog turističkog prometa, ove nas brojke drže optimistima kao i trenutne gužve u trajektnoj luci Prizna. Daleko je to od prošlogodišnjih rezultata no idemo iz dana u dan i bez dugoročnih prognoza. Upiti i želje gostiju variraju ovisno o epidemiološkoj slici Hrvatske, no istovremeno turisti žele doći na Jadran, na otok Pag u Novalju, pronaći svoju sigurnu luku za svoje ovogodišnje ljetovanje. Mnogi gosti koji godinama ljetuju u Novalji odlučni su u namjeri provesti u našoj destinaciji. To je vjernost koju godinama grade naši iznajmljivači sa svojim gostima, u kontaktu su s njima tijekom cijele ove situacije a oni svoju zahvalnost pokazuju na najljepši mogući način, svojim dolaskom unatoč svemu – zaključuje pozitivno direktorica Marina Šćiran Rizner.

Sljedeća dva mjeseca ključna su za područje Novalje, kao i za sve ostale dijelove Hrvatske. Ono što Novalja ima a mnogi drugi i nemaju, je dojam da se nisu predali, već uporno rade na boljitku i spašavanju sezone. Vjerujemo da će u tome i uspjeti.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: HAK, Lučka uprava Novalja, Josip Durdov, Agencija Posada

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close