Vijesti

Saznajte u kojim županijama u ponedjeljak neće biti nastave

Pred Muzejom iluzija u Zagrebu sindikati su na konferenciji za medije objavili kako u ponedjeljak štrajkaju škole u Primorsko-goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, javlja 24sata.


Mi smo došli pred Muzej iluzija jer smo dobili poziv od premijera da razgovaramo o zaostajanju plaća, a kako nismo dobili ni mjesto ni vrijeme, mi smo odlučili premijera potražiti ovdje“, istaknuli su upitavši Vladu jesu li iluzije vjerovati da su zaposlenici u sustavu odgoja i obrazovanja važni za društvo te da će Vlada ispoštovati svoje obveze koje je sama zacrtala i prema Europskoj komisiji.

“Prema strategiji koju su donijeli plaće su do 2018. trebale biti izjednačene s prosječnom plaćom zaposlenika u javnim služabama. Do sada već svaki građanin zna da ovime što je premijer najavio (povećanje osnovice plaće za 6, 12 posto svim javnim i državnim službenicima, op.a.) ne samo da će se izjednačiti plaće i da će Vlada svoje obveze ispuniti nego mi padamo još niže. I to je neprihvatljivo”,  istaknula je Ana Tuškan iz Sindikata učitelja.

Dodala je kako spremačice u školama čiste duplo veću površinu od propisane.

“Plaća početnika je 3100 kuna, a plaća spremačice sa 30 godina staža je 3580 kuna. Te žene žive na rubu siromaštva. U sličnoj situaciji su i kuhari, računovođe, tajnici, referenti”,  naglasila je dodavši kako to nisu zahtjevi “nas nerazumnih prosvjetari, nego obveze na koje se obvezala Vlada.

Mi želimo da su naša djeca sretna i jedva čekamo da se vrate u školske klupe. Nama ovo izrazito teško pada, ali molimo za razumijevanje jer je ova naša borba naše legitimno pravo”, naglasila je.

Više na 24sata.

___________________

Podržavate li štrajk učitelja u Republici Hrvatskoj?

Glasajte u nastavku!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close