VijestiTurizam

Savršene destinacije za proljetni vikend

U glavnom gradu drage nam zemlje klima je savršena, povijest se nalazi na svakom koraku grada, a o hrani ne treba puno ni pričati…


Ovaj put ćemo izostaviti daleke destinacije i duža putovanja, i savjetovati vas gdje u dobroj staroj Europi provesti vikend ili odmor od 3- 4 dana!

Venecija

Grad sagrađen na kanalima, uvijek je dobra opcija za kraći posjet. Dovoljno malen da ga možete obići relativno brzo, a opet dovoljno velik da bude interesantan. Crkve i muzeji uvijek su tu, ali je jaka i kulturna scena s događajima poput Venecijanskih bijenala. Mjesto je čarobno 365 dana u godini (ove godine 366), ali budite spremni na gužve i guranje s drugim turistima.

Pariz

Parizu se uvijek rado vraćamo i nije nam ga problem preporučiti i po stoti put. Jedan je od najljepših gradova na svijetu, a iza širokih avenija i raskošnih palača krije se mnoštvo uređenih dvorišta i vrtova gdje možete uživati u kroasanu i jutarnjoj kavi. Pariz nije bez razloga jedan među najposjećenijim gradovima na svijetu, a ako idete na kraće razdoblje, možda je bolje da izostavite posjete Louvreu i Eiffelovom tornju i uživate u nekim drugim nerazvikanim stvarima.

Rim

Bella Italia! U glavnom gradu drage nam zemlje klima je savršena, povijest se nalazi na svakom koraku grada, a o hrani ne treba puno ni pričati. Ipak, ako idete na kraće, vrijedi savjet koji smo vam dali i za Pariz – nemojte razgledavati najpoznatije atrakcije jer će vam uzeti previše vremena, radije uživajte u ulicama Rima i osjetite puls grada. Obavezno posjetite četvrt Trastevere, zavalite se u kafić i uživajte…

Firenca

Ostanimo još malo na Čizmi, samo se zaputimo malo sjevernije, u Toskanu. Tu se skrila Firenca, grad koji doslovno isijava umjetnost. Giottove freske, Michelangelov David, Botticellijeve slike – sve je tu! Postoji toliko divote da je teško odlučiti gdje uopće početi s razgledavanjem. Uz mnoštvo umjetnosti, i restorani i klubovi su stvari na koje valja obratiti pozornost, a mi preporučujemo odlazak u razgledavanje toskanskih vinograda gdje će vam biti serviran savršeni Chianti.

Više na punkufer.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close