Zdravlje

Savjeti za cipele bez žuljeva

Ako nikada niste imali žulj od preuskih cipela, možete se smatrati pravom sretnicom. A ako pak spadate među nas koji smo se s njima susreli i previše puta, probajte koji od ovih savjeta kako proširiti cipelu.


Kod kupnje cipela nije svejedno hoćete li ih isprobati rano ujutro ili poslijepodne. Naime kako dan odmiče, noge i stopala će oteći pa biste za vrijeme jutarnjeg šopinga mogli kupiti premale cipele. Dakle, ako su vam baš taman, uzmite u obzir to da će vas ponekad možda i nažuljati.Cipela u zamrzivačuDa biste malo proširili cipelu u predjelu prstiju, možete je zamrznuti. No prethodno natočite vode u vrećicu i smjestite u cipelu. Kako se voda bude smrzavala i pretvarala u led, tako će joj rasti volumen pa će proširiti cipelu.

Čarapa i sušilo za kosu

Navucite najdeblju čarapu na nogu, zatim stavite cipelu i uključite sušilo za kosu. Pustite da neko vrijeme preko cipele struji topao zrak jer će malo otpustiti materijal i povećati se za debljinu čarape.

Novinski papir

Ne sviđa vam se trik sa zamrzavanjem ili grijanjem cipele? Ima još jedan trik, ostavite preko noći nagužvane vlažne novine u cipeli. Dok se budu sušile, polako će se širiti pa će povećati unutrašnjost cipele.

 Alkohol

Cipele iznutra možete natrljati običnim alkoholom pa ih nositi sve dok se ne osuši. On bi trebao otpustiti materijal, taman da se cipele rašire prema obliku noge.

Sprej za širenje obuće

U većini trgovina s cipelama možete kupiti i sprej za širenje obuće, čak i posebno za razne vrste materijala.


Tekst: tportalČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close