Lifestyle

Samopouzdanje vam je krhko? Usvojite ove navike i osjećajte se dobro u vlastitoj koži

Imate problem s samopouzdanjem? Donosimo nekoliko navika koje će vam pomoći da vratite vjeru u sebe.


1. Zaustavite svog unutarnjeg kritičara

Nema ništa loše u konstruktivnoj samokritičnosti, ali kada unutarnji kritičar radi protiv vas, to znači da je vrijeme za promjenu. Koliko ste puta sami sebi izgovorili rečenicu: “Zašto si tako loša u tome što radiš?” Koliko ste puta pomislili da ste manje sposobni od drugih ili posumnjali u vlastitu vrijednost?

Sve su to destruktivne misli koje uništavaju vaše samopouzdanje. Kada se ulovite u trenutku neopravdane samokritičnosti, zaustavite tok negativnih misli. Možete to napraviti i izgovaranjem unaprijed pripremljene rečenice koja će postati vaša svakodnevna “mantra”.

Umjesto negativnih poruka, uputite sebi pozitivnu poruku koja će vas ispuniti zadovoljstvom i motivirati: “Ja sam sposobna i pametna žena koja zaslužuje samo najbolje.”

2. Pronađite motivaciju

U trenutku kada si postavite ciljeve, lakše ćete odrađivati svakodnevne obaveze. Kada imate motivaciju, bez obzira na to bila ona kratkoročna ili dugoročna, suočavanje sa životnim teškoćama također postaje lakše. Naposljetku, težiti nečemu daje vam osjećaj svrhe, a to direktno utječe na osjećaj samopouzdanja.

3. Radite na sebi

Niste zadovoljni svojim životom ili karijerom i spremni ste za veliku promjenu? Neka ona započne usvajanjem novih znanja. Stara poslovica kaže da učimo dok smo živi i zato nemojte misliti da je kasno za upisivanje nekog tečaja ili seminara koji može promijeniti tijek vaše karijere. Cjeloživotni rad na sebi, tj. usavršavanje i dodatno obrazovanje pomoći će vam da se dobro osjećate u svojoj koži. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close