ZdravljeIzdvojeno

Ronioci ATJ Lučko pretražili još jednu rijeku u Gospiću i pronašli minu

Ratna zbivanja devedesetih ostavila su za sobom velike količine ilegalnog oružja – dragovoljno ga predajte bez ikakvih sankcija i učinite svoj dom sigurnijim


Prije 20-ak dana ronioci Antiterorističke jedinice Lučko iz rijeke Novčice u centru Gospića izronili su 6 ručnih bombi.

Danas su na dojavu građanina iz Gospića pretraživali rijeku Bogdanicu u Gospiću. Naime Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je dojavu građanina da se u rijeci Bogdanici u Gospiću nalaze eksplozivno-minska sredstva.

Ronioci su izronili minu Brixia call. 45 za talijanski laki minobacač koja potječe iz II. Svjetskog rata, a s obzirom da je bila u oštećenom stanju, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske su ju uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništili.

Podsjećamo da akcija „Manje oružja – manje tragedija“ traje, a kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close