VijestiSport

RK Gospić: Pozicija vratara jača za Jakova Žugaja

USUSRET PRVOJ LIGI

Uprava RK Gospić je tijekom zimske pauze još jednom zasukala rukave.


Nakon odličnog prvog dijela sezone 2020./2021. tijekom kojega je ekipa seniora ostvarila jedan poraz i šest uzastopnih pobjeda prometnuli su se, uz RK Rovinj, u lidera prvenstva s realnim mogućnostima osvajanja 1. mjesta i ulaska u 1.HRL jug.Cilj je postavljen, a kvalitetne i ozbiljne reakcije uprave kluba tijekom zimske stanke ojačale su ekipu seniora na poziciji na kojoj smo “najtanji”, na poziciji vratara.

Uslijed povećanih privatnih obveza Marka Brkljačića, ekipi je bilo potrebno osvježenje na golu te je od proljetnog dijela sezone navedena pozicija jača za Jakova Žugaja.

Žugaj (24) je rukomet počeo trenirati s 9 godina u RK Petrinja, a s 10 godina je stao na gol. Svoj talent je kroz veliki trud i treninge počeo pokazivati vrlo brzo te je s 13 godina pozvan u dvije godine stariju ekipu kadeta (1994. godište) za koje je branio 2 godine. Treninzima seniorske ekipe postupno je počeo biti priključivan već s 14 godina, da bi s 15 nastupao za RK Petrinja II, a povremeno i za prvu seniorsku ekipu.

Sa 16 godina odlazi na regionalno okupljanje i širu selekciju reprezentacije, a sa svojom ekipom 1996. godišta sudjeluje u borbi za prvaka Hrvatske koju završava na 8. mjestu. Odlični rezultati ekipi su osigurali plasman u jedinstvenu 1. Hrvatsku rukometnu ligu kadeta, dok je Jakov zaslužio stalno mjesto u prvoj ekipi Petrinje.
S 19 godina dolazi u Zadar gdje počinju i njegove poslovne obveze, a rukometnu karijeru nastavlja u RK Zadar 1954 gdje iduće tri godine brani u 2. HRL jug i 1.HRL jug.

“Jakovu želimo uspješan nastavak karijere u našem klubu, te da svojim doprinosom pomogne u ostvarivanju zacrtanih ciljeva”, poručili su iz RK Gospić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: RK Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close