Ličko-senjska županijaPolitika

REZULTATI ANKETE O MIGRANTIMA: 91% građana ne osjeća se sigurno

U anketi koju smo proveli u vremenskom razdoblju od 2.-7. studenog 2018., putem platforme Apester, rezultat ankete pokazao je koliko je zabrinjavajuće stanje na terenu.


Pitanje ankete bilo je: Osjećate li se sigurno zbog migranata? Uz dva ponuđena odgovora; Da, sigurni smo – Ne, više nije sigurno.

U anketi portala LIKACLUB sudjelovalo je nešto više od 1000 naših čitatelja, a njih čak 91% smatra da se više ne osjeća sigurno, dok samo 9% smatra da su sigurni u svojim domovima.

Ignorantski pogled na Ličku migrantsku krizu koju provodi visoka politika u Republici Hrvatskoj, dovela je do ovog dramatičnog rezultata koji dovoljno govori o osjećaju sigurnosti građana na područjima koja su zapravo sve do nedavno, bila vrlo sigurna i rezultat bi bio potpuno drugačiji.

Dok mediji s druge strane granice u Bosni i Hercegovini, svakodnevno provode ovakve ankete, građani u Bihaću rade velike prosvjede, a političari ne mogu ne komentirati loše stanje, s ove strane granice u Ličko-senjskoj županiji vlada gotovo potpuna šutnja. Osim toga, pojedini lički političari čak pozivaju na izvrsno kontrolirano stanje. Ipak, građan i su sve glasniji.

Snage policije, Ministarstva unutarnjih poslova, i po našim informacijama daju sve od sebe kako bi se situacija iskontrolirala. Međutim, prema saznanjima koje svakodnevno dobivamo s terena, njihova brojnost nije dovoljna kako bi se pokrila vrlo duga ugrožena granica između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ova anketa neka bude još jedan apel vladajućima, na čini se vrlo loše stanje sigurnosti građana na terenu. Vjerujemo da će 91% građana iz ove ankete biti dovoljan razlog da netko poduzme ozbiljnije korake po pitanju migranata na višoj razini politike Republike Hrvatske.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close