VijestiLifestyle

REZULTATI ANKETE Čak 40% anketiranih dočekati će 2015. kod kuće

Putem našeg portala napravili smo dvotjednu Anketu pod nazivom “Za doček 2015. planiram?”.

Anketa je trajala dva tjedna, točnije od 04.11. do 18.11. Jednostavna forma nudila je čitateljicama i čitateljima četiri odgovora; biti kod kuće, izlazak u klub, doček na otvorenom i biti na radnom mjestu. Rezultati su nas iznenadili.

O rezultatima ovog malog istraživanja među našim čitateljima ponudili smo odgovore koji su najčešći “u ekipi”. Najveći broj glasova odnio je odgovor “biti kod kuće” sa čak 40%, sljedeći je “izlazak u klub s 27%, zatim “doček na otvorenom” 19%, i na posljednjem mjestu 14%.

Čak 40% anketiranih dočekati će 2015. kod kuće

Doček Nove godine svi gledamo kao nešto što nas uvijek posebno inspirira u mnogo ideja, od oblačenja i šminke, grada u kojem ćemo slaviti pa i ljudi koji će nam tu večer činiti društvo. Sudeći po odgovorima i rezultatima ove ankete, velikih 40% anketiranih još uvijek voli biti kod kuće u okružju najmilijih. Je li razlog tomu loša ponuda Dočeka, loša financijska situacija u Hrvatskoj, ili jednostavno bezvoljnost za pravljenjem posebne noći od obične noći, ovim istraživanjem nismo provjerili. Međutim, brojka od 40% mogla bi se tumačiti i da su božićni i novogodišnji blagdani još uvijek obiteljski događaji kao i da su Hrvati još uvijek pretežito konzervativniji europski narod.

Klubovi bi se trebali zapitati?

Noćni klubovi i organizatori ovim istraživanjem izgubili su bitku. Samo 27% onih koji su spremni izdvojiti novac za ponude i izlaske prilično je malena brojka ukoliko uzmemo u obzir da se taj postotak dijeli na veliki broj kafića i klubova koji će organizirati neki vid dočeka. Ponude su očito nedovoljno financijski dobre jer današnji mladi gledaju “u svaku kunu” ili prilično sadržajno siromašne za svotu novca koja se traži. Iz našeg iskustva rada u noćnom životu zaključiti ćemo da vlasnici noćnih klubova ne rade dovoljno atraktivne i kvalitetne ponude kako bi privukli veći broj mladih gostiju, a isto tako većina njih pokušava odraditi “ekstra profit” iako u današnja vremena to nije realnost.

Doček na otvorenom kao plan B

Svaki doček Nove godine je plan A, a svi jako dobro znamo da se često on okrene u plan B. U ovom slučaju “plan B” kao opciju izabralo je 19% anketiranih, a za pretpostaviti je da će taj broj narasti u zadnje dane 2014. godine.

Na radnom mjestu 14%

Posljednja opcija ankete bila je “biti na radnom mjestu”. Vremena su teška, situacija za mlade ali i one starije u Hrvatskoj nije laka, i odluka njih 14% je da će raditi i zaraditi. Ovo je očekivano bio odgovor koji će nositi najmanji postotak, ali ne treba zanemariti sve one koji će žrtvovati svoj doček za druge. Ne zaboravimo kako u ovu skupinu ne ulaze samo konobari, DJ-i, kuhari, bendovi i ostali iz noćnog života. Tu je i policija, hitna pomoć, te sve one službe koje dežuraju kako bi sigurnost bila na prvom mjestu.

Zaključak

Rezultati naše ankete pokazali su javno mnijenje o planiranju dočeka 2015. godine. Pokazalo se kako mnogi “ne sanjaju” o spektakularnim dočecima na trgovima i u klubovima, te im je dovoljna i obiteljska atmosfera za “najluđu” noć u godini. Svakako će postotci rasti i padati s mijenjanjem odluka o dočeku, ali na kraju će postotci biti manje važni.

Želimo vam uspješnu odluku za doček 2015. za kojom poslije Nove nećete požaliti!

capture-20141118-130935Tekst: UL

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close