Zdravlje

Recept: Zdrava pizza s malim brojem kalorija

Hraniti se zdravo, a istovremeno jesti omiljena jela, često nije lako. Mnogima omiljena pizza slovi kao vrlo kaloričan obrok. Tako, na primjer, samo jedna kriška pizze sadrži oko 300 kalorija, što znači da ako za obrok pojedete cijelu pizzu, u organizam unosite više od 2000 kalorija – gotovo cijelu preporučenu dnevnu količinu kalorija. Znači li to da se zauvijek morate odreći slasne pizze?


Kako biste kod kuće pripremili zdravu varijantu pizze s malim udjelom kalorija, valja pripaziti kako pripremate pizzu i koje sastojke koristite. Kako biste mogli uživati u omiljenoj hrani bez grižnje savjesti i brojanja svake kalorije, Darijan Katalinić, vlasnik zagrebačke pizzerije Chello, otkrio nam je recept za pizzu s jako malo kalorija, što je čini idealnim izborom za nadolazeće tople dane.Zdrava pizza sadrži samo finu mozzarellu i povrće te ima manje od 1300 kalorija, ovisno o vrsti i količini povrća te količini sira. Tako kriška ove zdrave pizze ima jedva 150 kalorija, a tu brojku možete smanjiti i stavljanjem manje količine sira.Prije negoli se bacite na pripremu nisko kalorične pizze, važno je napomenuti da je tijesto zbog malobrojnih sastojaka potrebno pripremiti dan ranije te se točno držati navedenih koraka.Sastojci za tijesto:

0,08 g soli (0 kalorija)
0,04 g šećera (0 kalorija)
0,05 ml maslinovog ulja (10 kalorija)
20 dag brašna, TIP 00, isključivo za pizzu (600 kalorija)
1/8 kocke svježeg kvasca (5 kalorija)
2 dcl vode (0 kalorija)

Ostali sastojci:

3 dcl pasiranih pelata bez začina (15 kalorija)
200 g kvalitetne mozzarelle  (600 kalorija)

Po želji: svježe povrće – šampinjoni (100 g – 16 kalorija), paprika (100 g – 20 kalorija), tikvice (100 g – 15 kalorija), rikula, cherry rajčice…


Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close